ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

събота, 18 октомври 2008 г.

Вирус с повръщане и разстройство

В жегите човек може да се отрови от майонеза, яйчени десерти, развалено месо, скапана риба и дори с диня, натъпкана с нитрати.
Оставени извън хладилника само за часове, храните стават опасни и носят тежки стомашно-чревни инфекции. Цяла гама летни вируси пълнят инфекциозни отделения. Как лекарствата от природата се справят със стомашно-чревните инфекции?

Защо точно през лятото стомашните инфекции са хит?

- Вирусите на стомашно-чревните разстройства виреят по-добре при по-високи температури. През лятото, поради обилното потене намалява киселинността на стомашния сок. Именно той унищожава много от вирусите и бактериите, които попадат в организма.
- плодовете и зеленчуците, натъпкани с нитрати, също вредят...
- Нитратите над определена концентрация се свързват с хемоглобина на кръвта и образуват вредни съединения, които достигат до всяка точка на организма по кръвен път. Най – честите оплаквания при отравяне с нитрати са разстройство, повръщане и болки в корема.

Кои храни най – лесно се развалят в жегата?
- Много трябва да се внимава с майонезата и всякакви други храни, които се приготвят от сурови или полусурови яйца. Тук влизат и различни десерти и кремове. Опасни са и рибата, месото и млякото, ако не са добре съхранявани.
- Тъкмо децата, едва стъпили на плажа, и получават разстройство...
- Децата имат по – крехка имунна защита. Те много бързо се обезводняват при разстройство и повръщане, затова помага и силното слънце. Претоплянето на плажа води до спад на имунната защита.

Какво помага при стомашни проблеми?
- Препоръчително е още в началото да се приемат големи дози витамин С, поне грам и половина – два, както и хранителни добавки с растения с имунен ефект като ехинацея. За спиране на разстройството помага чай от дренки, боровинки, салвия (билка, известна като градински чай), невен, жълт кантарион, мащерка. Много ефективна е клеевата тинктура – спиртен извлек от прополис. Има я в аптеките, три – четири пъти дневно по 15 – 20 капки на гладно. Клеевата тинктура има противовъзпалително и противомикробно действие, а и успокоява болката.

Има ли спасение срещу гадене и повръщане?
- Да хомеопатичните препарати Ипека и Нукс Вомика, който съдържа разреден екстракт от блъвателен орех.
Концентрат от това растение предизвиква силно повръщане. Навремето хората са се чистили с него при съмнение от отравяне. А в силно разреден вариант потиска повръщането.
Добре е да се ползва натриев цитрат, няколко пъти дневно по една лъжичка. Да се пият течности лъжичка по лъжичка. Билковите чайове да се правят с минерална вода, тя набавя и загубите на соли. Или вместо минерална вода в чайовете и течностите слагайте по няколко кристала сода бикарбонат и сол. Да се мине за 24 часа на водна пауза, без никаква храна. Чайовете да не се подслаждат със захар или мед. Медът засилва разстройството.


мамаибебе.ком

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics