ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

неделя, 19 октомври 2008 г.

Диета при запек

Преди няколко дни ми се наложи да си измисля диета при запек. Така се случи, че няколко последователни хранения преяждах, като единият път беше със суши, а то съдържа ориз, който има свойството да запича.

И така съчетанието от преяждане и ориз ми донесе дискомфорт, който се наложи да лекувам. Ето диетата за запек, която при мен даде резултат още през първия ден.

Първи ден
1 литър прясно мляко се изпива до обяд, по 1 чаша на всеки час. Млякото да е със стайна температура и пълномаслено. Колкото е по-истинско прясното мляко, толкова по-добре. При мен това даде резултат още по обяд, но продължавах да усещам корема си подут и напрегнат.

Два часа след последната чаша мляко (около 14 часа) започнах цикъла с ябълките. 3 ябълки през 1 час (приблизително, може и на по-малко или повече време). От ябълките коремът може да се подуе и дискомфортът става по-голям, но трай бабо за лечение на запека ;) .

За вечеря салата от домати със сирене, ако много сте гладни добавете и една филия хляб Бонус (не може бял хляб, защото той няма фибри, трябва да е хляб с фибри).

Идеята е през първия ден да се яде основно целулоза, фибри и храни, които разхлабват. В интерес на истната вечерта малко ми се виеше свят, но не е фатално, просто избягвайте да ставате рязко (както обикновено аз правя).

Втори ден
Ходенето до тоалетната беше се нормализирало обаче продължавах да имам тежест в корема, затова реших да продължа с диетата при запек.

За закуска изядох една ябълка.

За обяд една Шопска салата и малко (около 100 грама) задушени картофи (добавих картофите, за да не ми се вие свят от липсата на въглехидрати).

Един час след обяда изпих едно капучино, което при мен беше катализатор на разхлабването ;) и реално след един ден и половина почувствах облекчение и напрежението в корема ми спадна.

За вечеря хапнах малко печена пъстърва (около 1/4) и една Шопска салата.

Трети ден
Вече нямах нужда от диета за запек, но реших да продължа с разхлабителните атаки за всеки случай.

За закуска хапнах около 150 грама праскови, след около 1 час изядох две круши. След 1 час коремът ми къркореше и имаше силна революция и реших, че е време да прекратя диетата при запек.

На обяд реших да се захраня с готвено, което обаче си беше пълно с фибри. Сгответе гювеч от картофи, домати, патладжан, тиквички, бамя, малко зехтин, лук – не запържвайте нищо, а задушете всички зеленчуци заедно. Не преяждайте, не си сипвайте допълнително.

Съвети за хранене при запек и лениви черва:
Избягвайте храни направени от бяло брашно, защото от тях червата залиняват, това са хляб, сладкиши, торти, закуски, банички.

Оризът запича, така че го яжте рядко и в малки дози.

Бананите също запичат, така че максимум по 1 банан.

Плодовете, които действат разхлабващо са – ябълки, круши, смокини (сушените също), праскови, грозде.

Прясното мляко в големи количества разхлабва.

Яжте храни богати на фибри и целулоза – пресни зеленчуци (много яжте от тях), боб, леща, овесени ядки.

Рецепта за закуска при запек
Овесени трици (това не са овесени ядки, уверете се, че пише овесени трици на пакета), смесват се с равно количество смляно ленено семе. В една кофичка кисело мляко се добавят три препълнени супени лъжици от сместа от смляно ленено семе и овесените трици. Яжте това за закуска колкото дълго време искате, би трябвало да усетите ефекта от това още на следващия ден. Тази рецепта не разхлабва, а по-скоро ефектът й е нормално изхождане, без болки в корема, подуване, изобщо без никакъв дискомфорт.

Не знам дали действа при сериозен запек и лениви черва (не съм я пробвала в екстремни условия), но ако имате временно неразположение или инцидентно ви се налага да вземете мерки против запек, тогава работи.


фитнесинструктор.ком

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics