ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

четвъртък, 23 октомври 2008 г.

Колко да ядем?

Храносмилането е не само химичен, но отчасти и механичен процес. Здравият стомах представлява мускулна „торбичка", която притежава способността да се свива и разширява. Определеният обем както на хранителната маса, така и на отпадъците, оставащи след храносмилането, е важен не само за доброто стомашно, но и за доброто чревно храносмилане. Концентрираните храни, т. е. тези, които оставят малко отпадъци, бульоните, течните диети и др. не са идеалното меню и начин на хранене. Те могат да се прилагат само временно при някои заболявания.

Златното правило е: яжте умерено. Излишъкът от храна е по-вреден от недостига й. Преяждането предизвиква напрежение във вътрешните органи, намалява жизнеспособността им, води до увеличаване на телесното тегло поради излишното отлагане на мазнини, което на свой ред увеличава натоварването на сърцето.
Ставайте от масата с чувството, че бихте могли да хапнете още малко. Никога не яжте по задължение или за да доставите някому удоволствие."Билки и домашни средства при болести на храносмилателната система" Т.Стоева

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics