ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 22 октомври 2008 г.

Как да помогна на бебето при колики?

Предлагаме ви най-бързите и ефикасни методи да се справите с болките в коремчето:

Оригване

Важно правило – преди кърмене задължително сложете бебето да легне по коремче. Ако детето е по голямо достатъчно е да поседи малко. След кърмене го подръжте вертикално 5-10 мин. така, че главичката да легне на вашето рамо и походете така, догато се оригне.


Въздух в коремчето


Ако детето по време на кърмене гълта въздух, сложете го на коленете ви да седне, наклонете го напред, и нежно го погалете по коремчето. Направете пауза няколко минути, а след това продължете с кърменето. Следете въздухът да излиза от бутилката.


Напрегнато коремче


Поставете бебето на коленете ви, като с лявата ръка го дръжте за коремчето, а с дясната го галете по гръбчето. Втори начин – обърнете детето по гръб и свийте крачетата му в коленцата, така че да притискат леко коремчето. По този начин газовете лесно ще излязат.Остра болка

Мъничето даже не ви позволява да го докоснете по корема? Направете му топла вана. Тя бързо ще го отпусне. Помага също и газоотводната тръбичка. Ако пристъпите на остра болка не минават е необходимо да се обърнете към вашият педиатър.

родители.инфо

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics