ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

вторник, 7 октомври 2008 г.

Лечение на диария с хомеопатични препарати

За първи път в нашата история американско медицинско списание публикува изследвания от хомеопатичната практика. Списание Pediatrics публикува важно изследване върху хомеопатичното лечение на остра диария при деца, поради това, че заболяването е един от тежките проблеми в общественото здравеопазване в много от развиващите се страни.
В миналото различни европейски медицински и научни списаиня са публикували хомеопатични изследвания, включително такива като The Lancet, British Medical Journal и European Journal of Pharmacology, но тази нова статия в Pediatrics е пробив и за хомеопатията, и за американската медицина.
Изследването е рандомизирано, двойно-сляпо, плацебо-контролирано лечение на никарагуански деца. Опитът е ръководен от лекари от Университета във Вашингтон и Университета в Гуадалаяра и включва 81 деца на възрат от шест месеца до пет години.
Всички деца от изследването са получавали течности орално, за да се предотврати дехидратирането им. Въпреки, че тези течности значително са намалявали фаталните последици от дехидратирането, те не лекуват подлежащата инфекция, причиняваща диарията.
Децата, на които е било подбрано индивидуално хомеопатично лекарство за диарията са се възстановявали с 20 % по-бързо отколкото децата, на които е дадено плацебо.


Хомеопатични препарати при остра диария

Макар че острата диария не е сериозен здравословен проблем в развитите държави, тя представлява дискомфорт както за децата, така и за възрастните. За щастие, хомеопатията може да бъде много ефективна при симптоми на диария.

Хората с диария, които могат да получет облекчение от Арсеникум имат изпражнения, които са разяждащи и предизвикват парене в ануса. Типично за тези, които имат нужда от Арсеникум е, че са развили симптомите в резултат от ядене на развалена храна или храна от консерви или пък са яли много плодове. Те обикновено се чувстват изтощени, неспокойни са в леглото, не могат да си намерят удобна поза. Също са много тревожни и се страхуват да останат сами. Симптомите им се влошават малко след полунощ. Изпитват силна жажда, но пият на малки глътки само течности. Те са много зиморничави и студените напитки дразнят стомаха им, докато топлите предизвикват успокоение. Избива ги студена пот и се чувстват добре, когато са завити.

Ако човек се нуждае от Подофилум, обикновено има усещане за къркорене в корема с много силен, внезапен позив за изхождане. Изпражненията са обилни и миризливи и обикновено се изхвърлят трудно и леко болезнено. Всяко изхождане е съпроводено с голямо изтощение. Тези хора могат да чувстват огромна слабост в аналния свинктер, поради усещането, че не могат да задържат нито вътре в ректума. Диарията им се влошава от ядене, пиене и движение и може да се редува с главоболие. Може да имат напразни позиви за повръщане и гадене. Много жадни за студени течности. Често имат болеснени крампи в ходилата, прасчите и:или бедрата. Тази диария понякога се забелязва и при деца, на които им растат зъби, както и при деца, които са прекалили с плодовете.

Хамомила е подходяща обикновени при бебета и малки деца, особено когато те са крайно раздразнителни, неутешими, карат се. типичното за тях е да искат нещо и когато го получат, го хвърлят. Единственото, което подобрява техния дискомфорт е да бъдат носени. Влошават се от горещина, влошават се вечер, около 21 ч. Диарията им е обилна и слузеста, като накълцан спанак и мирише на развалени яйца.

Меркурий е известен като най-ефективният препарат за хора с диария, които имат усещането, че никога не могат да се изходят напълно, независимо колко пъти имат диария, те все още чувстват, че не са довършили. Обикновено имат безрезултатни позиви за повръщане по време на изхождане, и в изпражненията може да има кръв. Напъването за повръщане е изтощително. Много са чувствителни към крайности в температурата и може по някое време да се чувстват, че им е студено, а в друг момент – да са трескави. Във всеки случай симптомите са най-зле нощем. Потят се обилно, имат лош дъх в устата и имат слюнка на възглавницата и са доста слаби и бавни физически и умствено. Обикновено имат силна жажда за студени напитки.

Сулфур е лекарството за хора, които получават неволни диарични изхождания, включително когато си мислят, че пускат газове. Диарията е водниста, миризлива, разяждаща и мирише на развалени яйца. По-често е безболезнена и обикновено проблемите се появяват около 5 ч. сутрин. Студена пот на лицето и ходилата. Тези хора са много жадни за студени напитки и апетитът им е намален. Емоционално те са раздразнителни плачливи и не се вълнуват нито от това как изглеждат, нито от телесните си миризми.

Вератрум албум е показан когато хората имат едновременно и диария, и повръщат и са много зиморничави и уморени. Независимо от това, че им е студено, те искат леденостудени напитки. Те може също да имат подут корем и крампи в стомаха.

Доза: вземете потенция 6, 12 или 30 СН след всяко диарично изхождане.
Ако симптомите са силни или няма промяна в следващите 12 часа, опитайте с друго лекарство.
Ако симптомите са леки, чакайте 24 часа преди да смените лекарството.
Спрете всякакво лекарство, ако има явно подобрение.


хомеопатифор.ас

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics