ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 22 октомври 2008 г.

Апендицит в детска възраст

Апендицитът е възпаление на апендикса. Това е най-честото остро коремно заболяване в детската възраст. Апендицитът рядко се проявява в първите две години от живота на детето. Най-висока е честотата му в училищна възраст.

Симптоми:
Основен симптом при всички деца е спонтанната коремна болка. Обикновено започва остро в областта на пъпа или ниско вдясно, където впоследствие трайно се локализира. Болката е постоянна, с тенденция за постепенно засилване. Детето избягва да се движи и реагира болезнено при допир. Възможно е и повръщане ускоряване на пулса, понякога диария. Ректалната температура е по-висока от обичайното. Поставянето на диагноза обикновено е затруднено в първите часове на заболяването поради неспецифичния характер на оплакванията. Важно е да знаете, че редица други заболявания могат да проти-
чат с подобни симптоми.

Лечение:
Необходимо е изследване на пълна кръвна картина, общо изследване на урината
и/или ултразвуково изследване на коремните органи. Важно е възможно най-скоро детето да се консултира от детски хирург, за да се прецени необходимостта от оперативно лечение и то да бъде извършено навреме.


моетодете.бг

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics