ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 15 октомври 2008 г.

Билките лекуват язвата

- Чудесно противо-болково и противо-възпалително действие при наличие на язвена болест упражнява приемането на запарки от цветове от лайка и от листа от мента. За приготовлението им е необходимо две супени лъжици от предварително изсушени и наситнени билки да се залеят с 400 - 500 мл кипяща вода. След престой от 10 - 15 минути така приготвената билкова запарка се прецежда и се разделя на 4 равни дози. Те се изпиват съответно преди закуска, обяд и вечеря и преди лягане за нощен сън. В аптеките се продават спиртен извлек (тинктура) от мента. От нея е препоръчително трикратно дневно приемане на гладно на по 20 - 30 капки.
- За намаляване на дразнещото действие на стомашните и жлъчните киселини върху стомашната лигавица е препоръчително да се пият чайове от листа от живовляк и от цветове от слез. Техният лечебен ефект се дължи на съдържащите се в тях слузни вещества.
- Подобно действие има студеният воден извлек от ленено семе или от семена от дюли. Той се приготвя като 1 супена лъжица от семената се залее с 400 - 500 милилитра студена вода. След престой от няколко часа така приготвеният воден извлек се прецежда и се пие в продължение на целия ден на малки глътки.

- Съществуват и билкови чайове, които ускоряват процесите на заздравяване на язвения дефект.Сред най - широко употребяваните от тях за лечение на язвата спадат тези от цветове от невен, от стръкове от жълт кантарион,от корени от оман и др. От тях се приготвя отвара, като за целта две супени лъжици от съответната билка трябва да ври десетина минути в 500 милилитра вода.
След престой от 10 - 15 минути и след прецеждане така приготвената отвара се разделя на 4 равни дози. Те се изпиват съответно преди закуска, обяд и вечеря и преди лягане за нощен сън.


здравница.ком

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics