ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

четвъртък, 6 ноември 2008 г.

Бебето ми има диария. Дали е от зъбките?

За диария говорим когато бебето има чести изхождания с рядка консистенция – от течна до кашава. Често има патологични примеси като слуз и кръв. Наличието им е алармиращ симптом и изисква незабавна лекарска намеса.

През първия месец ако бебето е само на кърма изхожданията нормално са чести , с кашава консистенция със златистожълт цвят – това не е диария. В по – късна възраст редките изхождания са вече патология. Почти винаги родителите я свързват с храната или с никнене на зъбки. В 90% от случаите грешат – тя е проява на инфекция. Първото което трябва да направим е да поставим детето на диета. Изключват се всички пюрета, сокове, каши и др. Ако детето е на изкуствена храна е удачно да се премине на диетично мляко – Милупа HN25, Лечебна Хумана, All 110 и др. Приема на течности трябва да се увеличи.

Уместно е да се използуват прахчета от рода на Смекта, Ентерол, Хидрасек и др. Дозата е от ½ до цяло прахче разтворено в 50 мл. вода. Ако не се овладее диарията да един ден е необходим лекарски преглед.


д-р марио.ком

1 коментара:

Анонимен,  12 ноември 2008 г. в 22:54  

Моята лекарка все казва,че от зъбките нямало как да има диария детето

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics