ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 12 ноември 2008 г.

Лечение на ТУМОР НА КОЖАТА И ПОДКОЖНИТЕ ТЪКАНИ по П.Димков

Причини. Неизяснени.

Признаци. Болки в засегнатото от тумора място и подуване на кожата около това място.

Предсказание. Заболяването от този тип е сериозно. Да се потърси лекарска помощ.

Лечение. Болнично. Народната медицина прилага общо лечение за засилване на организма.

I. Сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене да се взима по 1—2 чаени лъжички сироп от борови връхчета, както при „Тумор на бъбреците или на надбъбречните жлези".

II. Десет минути след сиропа да се изпива по 1 чашка от 25—50 г (според възрастта на болното) отварка от агримония, борови връхчета, широколистен живовляк (листа), листа от горска ягода, мента пиперита, невен (листа и цвят) и цариче — по 50 г от всяко. От тази смес 2 пълни супени лъжици се запарват с 500 г вряща вода и захлупени, се варят 10 минути; като изстине, се прецежда. Пие се подсладено с мед и лимон по вкус.

Диета. Същата, както за „Тумор в корема".

III. Два часа след ядене да се изпива пак по 1 чашка отварка от агримония и пр. (вж. точка II от плана).

IV. Вечер преди лягане при запек (даже еднодневен) да се прави клизма със 150—500 г (според възрастта) топла вода, последвана от парен компрес върху тумора с торбичка от тънко хасе или тензух, напълнена с търпимо горещ полусварен ечемик (варен само 10 минути, за да се използува 2—3 пъти подред) с продължителност 10 минути и след него — налагане с торбичка от същото хасе, напълнена или с приятно топла лапа от печен кромид лук, обелен, нарязан, поизстискан и засилен с 3—5 сини сливи, смачкани без костилките, или с топла лапа от 50 г ориз с прибавка на 3—7 сини сливи, смачкани без костилките, вари се в 150 г вода да стане гъсто като тесто; отгоре — вестник и вълнен бинт; на корема — компрес от 2 хасени парчета, натопени в топла отвaрка от бял равнец, на главата — „шапка" от зелен лист от прясно зеле, леко напръскан с малко оцет, отгоре — памучна шапка; държат се цяла нощ или докато много досадят.

V. Сутрин се прави фикция на подмишниците и корема с хладка вода, сухо изтриване и налагане на тумора с марля от две парчета, намазани леко с малко от следната смес: 1 супена лъжица прясна несолена свинска мас и lh изравнена чаена лъжичка камфор на прах, прикрепена с малък бинт.

Важни добавки. 1. Лапите от кромид лук и ориз може да се използуват 2 вечери подред, като през деня се държат на студено, а вечер се затоплят.
2. В първите дни на лечението буцата се увеличава, а след това почва да намалява и бавно изчезва.
3. Ако буцата в продължение най-много на един месец не се поддаде на това лечение, да се потърси хирургическа намеса.
4. Ако туморът е пробил, да се лекува по същия начин, както е казано по-горе, с добавка — под лапата, която се слага върху тумора, да се постави марличка от 4 парчета, намазана със сладък мехлем, приготвен без живак (от аптеката). Самата рана да се пази чиста, като сутрин и вечер се измива или с отварка от жълт кантарион — 2 супени лъжици в 500 г вода се варят 10 минути, или с кислородна вода (от аптеката).


Прочетете повече за РАКОВИТЕ И ТУМОРНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ и начините да ги предотвратите или преборите с тях.

Прочетете още рецепти на великия българин Петър Димков


"Природолечение и природосъобразен живот" П. Димков

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics