ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

петък, 14 ноември 2008 г.

Диета след операция на апендицита?

Операцията е минала успешно. В болницата сте били подложени на диета с цел по-бързо възстановяване и зарастване на оперираните органи. Прибирайки се у дома се предполага, че вече състоянието ви се подобрява и всичко е наред, но се чудите дали не е необходимо да спазвате диета и дали можете да се храните нормално.

В международен план все повече се налага твърдението, че не се налага спазването на диета след операцията и следболничния период, но все пак е неуместно да приемате люто, кисело, дразнещи храни и медикаменти усилващи перисталтиката.

Повечето лекари ще ви препоръчат да се храните с по-течни и леки храни като супи и бульони. Постепенно въведете в менюто си по-твърдите храни и чак след два-три месеца вижте как ви понасят храни богати на целулоза, кафето, шоколада, храни, които образуват газове - боб, леща, грах, зеле. Не ви препоръчваме скоро след операцията да консумирате газирани напитки и ядки. Нека те се върнат в менюто ви /газираните напитки нямат нищо полезно и няма смисъл да ги връщате ако свикнете без тях/ след като сте напълно възстановени и това е потвърдено от лекуващият ви лекар. Ядките са изключително полезни за организма, НО сурови. Печени, те се превръщат в тежка и калорична храна и губят повечето си полезни свойства.



От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics