ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

вторник, 4 ноември 2008 г.

Лечение на ТУМОР В КОРЕМА според Петър Димков

Причини. Неизяснени.

Признаци. Загуба на апетит, болки в корема, оригвания, повръщания и други стомашно-чревни оплаквания.

Предсказание. Сериозно заболяване. Да се потърси лекарска помощ.

Лечение.
Народната медицина прилага общо лечение за засилване на организма.

I. Сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене да се дават по 1—2 чаени лъжички (според възрастта на болното) настройка от 500 г чист маслинен зехтин (не олио) с прибавка на по 3 супени лъжици жълт и червен кантарион, 1 супена лъжица корени от ранилист, нарязани на ситно, вари се на водна баня на тих огън 1 час и веднага се прецежда през тънка кърпа чрез изискване.

II. Десет минути след настойката да се изпива 1 чашка от 25—50 г (според възрастта) отварка от агримония, борови връхчета, широколистен живовляк (листа), мента пиперита, невен (листа и цвят) и цариче — по 50 г. От тази смес 1 пълна супена лъжица се запарва с 300 г вряща вода, захлупва се и на тих огън се вари 10 минути; като изстине, се прецежда. Пие се подсладено с мед или сироп.

Диета. Вегетарианска, млечно-растителна храна, умерено солена и подкиселена с лимон или чист винен оцет, с повече плодове (винаги добре измити, защото се пръскат с отровни химикали) и зеленчуци или обикновена храна без свинско, говеждо, овнешко и консервирани меса и риби. Люто, алкохол и тютюн — не (да не се пуши и пие в стаята на болното). Преди обяд и вечеря добре е като аперитив да се изяжда по 1 глава печен кромид лук, смачкан на кашица, без захар и хляб. На обяд заедно с другата храна (винаги придружена от любимата му салата с малко лимонов сок или чист винен оцет и чист маслинен зехтин) може да изяжда и по 50—100 г младо месо, варено или печено, но не и пържено. На вечеря — безмесна храна: кисело мляко, зеленчуци и тестени ястия, компоти с леко препечен хляб. След ядене да се взима по 1 чаена лъжичка бъзов мармалад с малко мед.

III. Два часа след ядене да се повтори даденото в точка I и II.

IV. Вечер преди лягане 1—2 пъти подред да се прави топла клизма със 150—500 г (според възрастта на болното) топла вода или чай от лайка, последвана от налагане на целия корем с торбичка от тънко хасе, ушита на три джоба, напълнени едната вечер с топла
лапа от печен кромид лук, обелен, нарязан, поизстискан и засилен с 10—20 сини сливи (от тези за компот), смачкани без костилките, поръсена с малко леко препечено царевично брашно или трици (за отнемане на излишната влага), отгоре се слага вестник и вълнен пояс, а на главата — „шапка" от зелен лист от прясно зеле, леко напръскан от вътрешната страна с малко оцет, и отгоре — друга шапка; другата вечер — с топла лапа от ориз 50—100 г (според възрастта), 10—20 сини сливи, смачкани без костилките, и 1—2 супени лъжици ленено брашно или семе — вари се в 150—600 г вода, докато стане гъсто като тесто, отгоре се слага вестник и вълнен пояс, на главата — „шапка" от зелен лист от прясно зеле, както по-горе; държат се до сутринта или докато много досадят.

Забележка. При силно главоболие на главата да се сложи „шапка", напълнена със сурови настъргани картофи, които се заливат с 50 г оцет, киснат в него половин час, изстискват се добре и отгоре се слага вълнена шапка.

V. Сутрин 1—2 часа след закуска е най-добре да се направи или цяла топла баня (37°С за 10—15 минути) с отварка от полски бъзак, борови клони, орехова шума и здравец по начина, изложен при тумор на мозъка, или да се наложи с една от дадените в точка IV лапи, която да се държи 6—8 часа.

Важна добавка. Лапите от ориза и печения кромид лук може да се използуват две вечери подред, като през деня се държат на студено, а вечер се затоплят, както е казано по-горе.


Прочетете повече за РАКОВИТЕ И ТУМОРНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ и начините да ги предотвратите или преборите с тях.

Прочетете още рецепти на великия българин Петър Димков



"Природолечение и природосъобразен живот" П. Димков

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics