ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 22 април 2009 г.

Фитолечение за жлъчните пътища

Едновременно с изчистването на черния дроб е желателно да се изчистят и жлъчните пътища. За тази цел ви предлагаме следните лекарствени смеси.

>Смесват се 50 г корени от цикория и 50 г листа от мента и 1 супена лъжица от тази смес се залива с чаша гореща во да, оставя се да престои 20-30 минути и се прецежда. От сместа се пият по 1-2 чаши на ден.

>Смесват се змийско мляко, листа от мента и листа от маточина - по 30 г от всяка билка и се приготвят по същия начин, както и горепосочената смес.

>Смесват се змийско мляко и листа от мента - по 50 г от всяка съставка. 2 супени лъжици от сместа се залива с чаша гореща вода, оставя се да ври 30 минути, след което се прецежда и се пие сутрин и вечер по1 чаша.

>Вземат се 10 г лайка, 10 г жълт кантарион и 20 г листа от мента. Сместа се залива вечерта с 2 чаши - изворна вода, на сутринта се заварява в продължение на 5-6 минути. Пие се по една чаша на гладно, а останалата смес се приема в следващите дни.

ВНИМАНИЕ! Вземете няколко глави цвекло, изчистете ги, измийте ги и ги сварете. Когато цвеклото омекне, размачкайте го в същата вода, в която е вряло, и оставете да ври дотогава, докато стане почти като сироп. Пийте по три-четвърти чаша няколко пъти на ден. Това е една от лесно приготвящите се и много полезни рецепти за изчистване на черния дроб.

Старите знахари са прилагали изпитана, проверена от времето, технология за прочистване на черния дроб

Сложете в една чаша овесени зърна (не смлени), измийте ГИ с топла вода и ги сложете в тенджера. Добавете 2 супени лъжици смлени сухи или пресни листа от червена боровинка, 2 супени лъжици смлени сухи или пресни брезови листа (вместо листа може и брезови плодчета). Залейте тази смес с 4 литра вода и я оставете за едно денонощие на прохладно място. След това я прецедете.

Вземете друга тенджера, сложете в нея чаша смлени шипкови плодове, залейте с ча-ша вода и сложете да кипне. След това добавете 2 супени лъжици царевични зърна. Оставете сместа да ври 15 минути, след което да престои 45 минути. След това прецедете и добавете прецедена овесена настойка. Получената смес налейте в тъмни бутилки и за-пазете в хладилника. Приема се затоплена половин час преди ядене по следния начин: 1-ви ден - 50 мл, 2-ри ден - 100 мл, 3-ти и всички останали дни - по 150 мл. Курсът на лечение е 10 дни. Приготвената от вас смес трябва да ви стигне за десетте дни. След две седмици можете да повторите курса на лечение.

С помощта на тази старинна рецепта ще изчистите всички “кътчета” на вашето тяло. Солевите отлагания върху ставите, пясъкът, вредните отлагания в черния дроб, в бъбреците, в далака, задстомашната жлеза, в лим-фите ще изчезнат. Всичко това ще бъде изхвърлено от организма ви. Желателно е да правите това два пъти в годината - наесен и напролет.


чудеса.нет

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics