ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

вторник, 1 декември 2009 г.

Лениви черва при бебетата


Бебето хранено с майчина кърма, се изхожда от 1 до 6 пъти на денонощие, а изкуствено храненото само веднъж, а понякога и през ден. Това се дължи на различния състав на женското и кравето мляко. По изключение и естествено храненото бебе може да се изхожда през ден. Не се тревожете, щом самото бебе е спокойно.
За запек се говори тогава, когато изхождането е затруднено и придружено с болки. При някои естествено хранени деца запекът се дължи на т. нар. «лениви черва». При тях опитайте масаж по хода на дебелото черво. Масажът правете с два пръста леко, като започнете от дясната слабинна област и обхождате коремчето по хода на часовниковата стрелка до лявата слабинна област. Повтаряйте този масаж при всяка смяна на пелената на бебето. Много добър ефект се получава от даването на големи количества плодов сок или плодово пюре, а при деца над 4 месеца — пасиран или настърган плод.
Запекът на изкуствено хранените бебета се повлиява добре когато увеличите количеството на захарта в в млечната смес до 10%, а с разрешение на лекаря и повече. И тук е много важно увеличението на плодовите сокове и пюрета в менюто на детето.

Липсата на механични дразнители на чревната двигатели дейност е най-честата причина за запека у деца на възраст от 1 до 3 години. Това са деца, които консумират само бял хляб, бисквити, мляко, месо, шоколад. Редовното изхождане на такива деца се осигурява с въвеждането на хранителен режим с типов хляб и достатъчно плодове и зеленчуци при всяко хранене. Слабително действие имат смокините, сливите, крушите прасковите, кайсиите, зелето, краставиците. Важно значение има ранното приучване на малкото дете да сяда на гърне по два пъти на ден. Избягвайте клизмите, тъй като детето се приучава да се изхожда само след клизма.


лекар.бг

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics