ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

неделя, 28 февруари 2016 г.

Диамантени гоблени - как се правят и от къде да се купят?

Диамантен гоблен Братя от ArtIvet.com


В миналото бабите са предавали на внучките си знанията си как майсторски да бродират и благодарение на това тези техники са се съхранили до днешни дни. След бурната ера на везаните гоблени човешкото любопитство се обърна към нещо ново – гоблените с мъниста. С всеки изминат ден се появяват нови и ярки стилове, начини за ръкоделие, техники за творене на красота, които се предават от майка на дъщеря и оживяват във времето.
Диамантен гоблен ВОДЕНИЦА ot ArtIvet.com

Диамантените гоблени - новото хоби на всички шиещи гоблени


Майсторите от Китай неотдавна ни разкриха тяхно прекрасно изкуство – нова техника за създаване на красота, а именно диамантената мозайка. Някой ги наричат диамантени гоблени, други елмазени гоблени, гоблени с камъчета или мъниста. Независимо как ги наричат те представляват прецизно подреждане на красиви мъниста върху равна повърхност. С търпение и последователност, следвайки представената схема вече не само посветените могат да създадат картина, която да очарова.

Диамантен гоблен Танцьорки от ArtIvet.com

Диамантени гоблени - как се правят?


Диамантените гоблени са напълно нов начин за създаване на гоблен, макар че вече думата да не се използва в така познатия смисъл на парче плат, обшито с конци. Въпреки, че не се използват игли и конци под ръцете на майсторите оживяват „живи картини“ – истински шедьоври.

Диамантен гоблен Индианката с вълка от ArtIvet.com


Според някой няма съмнение, че скоро техниката на гоблените с диаманти / мъниста ще заема едно от основните места в женското ръкоделие.

Диамантени гоблени - хоби за всеки

Ето и обучителен видеоклип за направата на мозаечните картини:От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics