ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

четвъртък, 23 октомври 2008 г.

Билки при колики

ЛАЙКАТА е универсално средство при болки, спазми и колики. Може да се използва следният студен извлек: 10 чаени лъжички изсушена лайка се зали ват с 1/2 л студена вода. Билката се оставя да кисне 8 часа, след което течността се прецежда и се изпива за 1-2 дни.

РЕЗЕНЕТО и АНАСОНЪТ се прилагат най-често при колики у кърмачетата. Приготвя се запарка от 1 чаена лъжичка плодчета, залети с 1/4 л вряща вода. След 10 минути запарката се прецежда и се подслажда леко с мед. Дават се по 1-2 чаени лъжички след кърмене.
За възрастни се приготвя три пъти по-силна запарка (3 чаени лъжички от билката на същото количество вода), от която се приема по 1 супена лъжица след хранене.

Подобно е действието и на КИМИОНА. Една чаена лъжичка ситно стрити плодчета от кимион се заливат с 1/2 л кипяща вода, варят се 1-2 минути и се оста вят да киснат 2 часа. Отварата се прецежда и се разделя на 5 части, които се приемат през деня.

Чудесно средство за успокояване на колики и спазми е ЛАВАНДУЛА ТА. Освен това тя успокоява и нервната система. Една супена лъжица цвят от лавандула се залива с 250 мл вряща вода и се оставя да кисне 2 часа, след което запарката се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти дневно.


"Билки и домашни средства при болести на храносмилателната система"

Бележка от автора на сайта: Не давайте билки на децата си без да се консултирате с педиатъра си!

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics