ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

събота, 25 октомври 2008 г.

Гъбата ШИИТАКЕ помага при язва

Гъбата Шиитаке (наричана Императорската гъба и „Гъба Жен-Шен”) има три хиляди годишна история на култивиране и използване за лечебни и кулинарни цели.

Шиитаке се прилага успешно при:

* Съпътстваща терапия на раковоболни и при страдащи от доброкачествени тумори на храносмилателните органи (слюнни жлези, черва, стомах, жлъчка, панкреас), на черния дроб, белите доробове, яйчниците и при левкемия.
* Химиотерапия (за смекчаване на страничните ефекти)
* Атероскероза, повишен холестерол
* Високо кръвно налягане и проблеми с кръвоснабдяването
* Опастност от сърдечен инфаркт
* Жълтеница, повишено ниво на пикочна киселина
* Артрит
* Ревматизъм
* Бронхит
* Отслабена имунна система, инфекции (гъбични, вирусни, бактериални, хламидиални и др.)
* Синдром на хроничната умора
* Диабет
* Алергии
* Стомашни язви
* Автоимунни заболявания (Множествена склероза- възтановява миелиновата обвивка на нервните влакна; склеродермия, полиартрит, лупус еритематодес, бронхиална астма, автоимунен тиреоидит)
* Мигрена
* Бучене в ушите
* Вирусен Хепатит B
* Психоневрологични заболявания (страх, безпокойство, депресия, нощно напикаване)

Шиитаке се споменава в многобройни литературни сведения като лековита гъба с широк спектър на действие. Гъбата или екстрактът от нея се прилагат с голям успех като съпътстваща терапия при раково болни в Китай и Япония, както и отскоро в САЩ, Русия, Унгария, Германия, България и др.

Антивирусното й действие е доказано още през 70- те години на 20- ти век.
Онова, което е доказано при мишките през 70- те години, днес вече е многократно потвърдено и при хората. Причината за високоефективното противовирусно действие е в рибонуклеиновата киселина на гъбата Шиитаке. Тя е призната за извънредно силен стимулатор на производството на интерферон, който действа срещу сякакви инфекции. Антитуморното й действие се дължи предимно на съдържащия се в гъбата полизахарид лентинан.

Шиитаке е единствената гъба, която може да даде алергична реакция. В такъв случай, тя се употребява като маслен препарат (смесена с ленено олио или зехтин) и тогава може да се назначава даже и на деца до 5 годишна възраст.

При склонност към кръвотечение и тромбоцитопения назначаването на Шиитаке е противопоказно. Да не се приема едновременно с аспирин!

здравница.ком

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics