ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

понеделник, 3 ноември 2008 г.

Ракът се познавал по дланите на ръцете

Често получаваме писма от наши читатели, които се интересуват от новите методи на лечение и въобще от новите открития в медицината. Нашите консултанти потърсиха отговори на вашите въпроси.

Една от последните теории за диагностика на рака вече получи научно обоснование. Медиците установили, че такова сериозно заболяване може да се предскаже по... дланите на ръцете. Наблюдавайки раково болни от 1980 година, учените направили извода, че техните ръце изглеждат груби и направо недодялани.
Върху тях се появявали уплътнения и подути места - така нареченият синдром на възпаление и полиартрит на дланите.

Специалисти от лондонска клиника описват случай със 74-годишна своя пациентка. Отначало жената забелязала, че дланите й сякаш са набръчкани и подпухнали. След това кожата й станала много плътна и ръцете се сбръчкали още повече.

След проведеното изследване лекарите открили злокачествен тумор на жената. Но шест месеца след проведената химиотерапия ръцете на пациентката приели нормалното си състояние.

Този случай позволил на специалистите да се убедят, че в началния стадий на раково заболяване се появяват забележими изменения в тъканта на дланите. Затова съветват всички ние, особено тези от рисковите групи, да се отнасяме сериозно към такъв “сигнал” и при първите промени по кожата на дланите да се подлагаме на медицински изследвания.

Друго важно откритие е това, че ако често добавяте в храната си зехтин, в значителна степен ще намалите риска от ракови образувания и остеопороза.
Учени от Испания установили, че клетките в организма ни получават сериозна защита при употреба на зехтин. Освен това значително намалява и скоростта на стареене.
Шотландски изследователи доказали, че повишената употреба на витамин В6 с 20 % намалява риска от рак на правото черво.


блитц.бг

2 коментара:

Анонимен,  3 ноември 2008 г., 13:10 ч.  

Tova sa gluposti! Imam poznati bolni ot rak ama racete im ne sa mradnali

Анонимен,  4 май 2009 г., 12:43 ч.  

az podkrepqm 1-q komentar.racete nqmat ni6to ob6to.s raka

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics