ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 5 ноември 2008 г.

Гроздовите джибри убиват бактериите

Турски учени установиха, че джибрите, останали след производството на вино, са широкоспектърно антибактериално средство, съобщи Би Би Си. Те са изследвали действието им върху 14 вида бактерии, някои от които причиняват хранителни отравяния и болести. Сред тях са eшерихия коли и златистият стафилокок.

Бактерии
Ешерихия коли се среща върху суровата храна. Тя може да причини отравяния, като в някои случаи усложненията застрашават живота. Златистият стафилокок, макар и да се среща по човешката кожа, понякога води дo сериозни инфекции. Джибрите унищожават тези бактерии. Затова те могат да бъдат използвани като консервант в храните вместо синтетични вещества. Остава да бъде установено кои храни е уместно да бъдат обработвани с джибри.

Изисквания
За да бъде приет методът от потребителите, видът и вкусът на продуктите трябва да остават непроменени след обработката, казват учените. Зесега обаче няма достатъчно добри методи.
Затова убиването на бактериите по този екологичен и безвреден начин остава въпрос на бъдеще.

стандартнюз.ком

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics