ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

четвъртък, 20 ноември 2008 г.

Кои билки помагат при рак на кръвта?

Традиционната медицина нито препоръчва, нито отрича билколечението, стиза то да се провежда според правилата. А ето кои са те:

Лечението с билки трябва да се провежда само паралелно с лечението, предписано от лекаря. Недопустимо е да се игнорира всякакво назначение на лекар-хематоонколог. Не трябва да скривате от лекуващия лекар това, което използвате като лечебни растения. Консултацията с двама лекари - хематоонколог и фитотерапевт, ще е полезна за оздравяването.

• Много популярни са отровните билки, те оказват най-изразено противотуморно действие. Но с тях трябва много да се внимава. Първо, да ги покажете на лекуващия лекар. И второ. Те се използват само при болни над 1в-го-дишна възраст.

• Лечението с билки при възрастни се провежда във всички стадии на левкозата, а при децата - само когато детето не е в онкологичен център за лечение.

• Дозите се подбират индивидуално, в зависимост от възрастта, от теглото и от общото състояние на болния.

Ние сме публикували няколко пъти материали за лечение с бучиниш и аконит, но сега ще напомним, че това лечение трябва да се провежда само и единствено под лекарски контрол. При всички видове левкоза е важно да се нормализира, доколкото това е възможно, кръвотворенето, да се повиши имунитетът, както и да се потисне възпалителното огнище.

В заключение ще ви предложим една билкова рецепта (без отровни съставки), която може да се използва и от деца: смесете в равни пропорции блатна леща, наземната част на ягодите, медуница и елда - връхчетата на растението. Преди това смелете растенията, вземете 2 супени лъжици от тази смес и залейте с половин литър гореща вода. Дръжте 15 минути на водна баня, след това охладете и прецедете. Долива се гореща вода до първоначалния обем и сместа се държи в хладилника. Приема се по една супена лъжица, впоследствие може да увеличите дозата. Пие се по 3 пъти на ден 20 минути преди ядене.

лекар.бг

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics