ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

четвъртък, 2 април 2009 г.

Женшенът помага в борбата с рака

Женшенът е една от най-широко използваните билки в китайската медицина. Има два вида женшен- бял и червен. Белият женшен се използва за дълъг период от време за подобряване на общото здравословно състояние, повишаване на жизнения тонус, а някои хора смятат, че той дори удължава живота.

Действието на червения женшен е по-силно и се използва за кратко време за възстановяване след тежка болест.

И двата вида растения съдържат повече от 30 химически съединения, които са забавят развитието на ракови клетки в лабораторни условия, показват последните медицински изследвания.

Освен това, пациенти с ракови заболявания, които са преминали през традиционните терапии след операцията ( химиотерапия, лъчетерапия) и заедно с това са взимали и женшен, са в много по-добро здравословно състояние от тези, които не са използвали тази билка.

Това показват наблюденията на екип от учени от университета в Шанхай, проведено през последните няколко години, обясняват специалистите в American Journal of Epidemiology.

Лекарите признават, че трябва да се направят още изследвания, за да се докаже ефектът на женшена при болните от рак според нормите на съвременната медицина.

чудеса.нет

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics