ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

четвъртък, 8 октомври 2009 г.

Вирусни инфекций при децата

Децата се ваксинират срещу морбили, заушка и рубеола.Тези инфекции изграждат имунна защита след пре-боледуване и в редки случаи заболяванията се повтарят.
Заушката се проявява с леко подуване на околоушните слюнчени жлези. При юношите и мъжете заболяването може да доведе до възпаление на тестисите.
Морбилито (дребната шарка) е вирусно заболяване, което протича с обрив и повишена температура. Опасно е, защото може да настъпят усложнения, в това число инфекции на ушите и енцефалит.

Рубеолата е не много тежка инфекция, която поражда обрив и леко повишена температура. Ако бременна жена се зарази през първите четири месеца на бременността, плодът е с повишен риск от малформации.

Варицелата се проявява със сърбящ обрив с мехурчета. Когато те засъхнат, се образуват корички, които изчезват след около 12 дни. Разчесването на обривите може да доведе до бактериална инфекция и постоянни белези.
ОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ЛЕКАР
Незабавно се обърнете към лекар, ако;
• Детето получи припадък (гърч).
• Има схващане на врата.
• Появят се червени петна по кожата.
• Вашето дете поддържа висока температура повече от два дни или в случай че температурата се покачи над 38,5 °С.
• Детето плаче непрекъснато или е със затруднено дишане.
• То е объркано, бълнува и е прекалено сънливо.

Причини
Всички изброени детски заболявания са вирусни и обичайно се разпространяват по въздушно-капков път. Децата, които ходят на училище или детска градина, са изложени на по-голям риск в сравнение с онези, които са отглеждани вкъщи. Ваксинацията повишава имунитета, а кърменето предпазва бебетата от инфекции.

КОИ РАСТЕНИЯ?
ВЪТРЕШНАУПОТРЕБА
За понижаване на температурата

ЧЕРЕН БЪЗ Запарете 2 г сушена билка в 1 чаша вряла вода за 10 минути, преце-дете и оставете да изстине. При бебета на възраст 6-12 месеца давайте по 20 мл от запарката три пъти дневно; при деца на възраст 1-6 години давайте по 50 мл три пъти на ден; при деца на възраст 7-12 години давайте по 75 мл три пъти дневно

МИРИЗЛИВА ТЕМЕНУГА Запарете 2-4 г сушени цветове в 1 чаша кипяща вода за 10 минути, прецедете и охладете. При бебета на възраст 6-12 месеца давайте по 20 мл от запарката три пъти дневно; при деца на възраст 1-6 години - по 50 мл три пъти на ден; при деца на възраст 7-12 години - по 75 мл три пъти дневно
За стимулиране на имунната система

ЕХИНАЦЕЯ Предлагат се сиропи от ехинацея, специално разработени за деца. Следвайте предписанията на производителя според възрастта на детето.

ВЪНШНО ПРИЛОЖЕНИЕ
За изсушаване на мехурите при варицела

ТЕСНОЛИСТНА ЛАВАНДУЛА С 1 капка чисто етерично масло два пъти на ден намазвайте обривите, преди да се образуват корички. За бебета и малки деца разтворете 3 капки в 1 чаена лъжичка масло за основа.

За успокояване на сърбящ обрив

ПОСЕВЕН ОВЕС Вържете съдържанието на У2 чаша овесена каша в кърпа или чорап, за да се оформи хлабава топка и я използвайте като гъба при къпане.

СРЕДНА ЗВЕЗДИЦА Прилагайте крем на базата на билката според предписанията върху опаковката.

Други мерки
• Следете детето да приема достатъчно течности, за да не се обезводни -може да се наложи да се оводнява със специален електролитен разтвор. Обърнете се към лекар или фармацевт.
• Дръжте детето леко облечено.
• Стаята на болното дете трябва да се поддържа с оптимална влажност и температура на въздуха 18-20 °С.

лекар.бг

1 коментара:

Novelty 27 октомври 2021 г. в 3:47  

Здравейте; Ако имате нужда от заем спешно, кандидатствайте за заем с Novelty Finance. Казвам се Давина Клер, аз съм главен финансов директор на Novelty Finance. Забелязах, че за физически лица и фирми е толкова трудно да получат заем от банки или други финансови институции. Моята компания (Novelty Finance) е тук, за да ви предостави и помогне със заема, от който се нуждаете. Можете да се свържете с нас по имейл: noveltyfinances@gmail.com ИЛИ да изпратите съобщение на WhatsApp чрез +447915601531

Независимо дали искате да дадете тласък на начина си на живот или имате неочакван разход, заем от NOVELTY FINANCE е това, от което се нуждаете.

NOVELTY FINANCE е гъвкав: можете да вземете заем до петнадесет милиона евро (€15 000 000,00) с подходящи периоди на погасяване до 30 години. Можете да кандидатствате както за обезпечен заем, така и за необезпечен заем. Ние предлагаме широка гама от лични заеми, бизнес заеми, жилищни заеми и заеми за консолидиране на дълга, които могат да бъдат адаптирани да отговарят на вашите променящи се нужди и обстоятелства при много нисък лихвен процент.

Какво получавате, когато кандидатствате с Novelty Finance:
√ Незабавен достъп до вашите средства след одобрение.
√ Конкурентни лихвени проценти (3% на година)
√ Гъвкави условия за погасяване
√ Възможност за по-бързо изплащане на заема
√ Лесно одобрение, ако имате нужда от допълнителни средства
√ Няма да бързате да връщате заема, ще ви се даде време да започнете изплащането на заема.
√ Без скрити такси

Как да кандидатствам:
Кандидатстването за кредит е бързо и лесно!
Фирми или физически лица, които се интересуват от кандидатстване за заем с Novelty Finance и изискват повече информация относно офертата за заем, трябва да ИЗПРАЩАТ ИМЕЙЛ на (noveltyfinances@gmail.com) ИЛИ да изпратят съобщение на WhatsApp чрез +447915601531 за повече информация и устни брифинги. Прилагат се правилата и условията.

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics