ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

вторник, 20 октомври 2009 г.

Заболявания на черния дроб и режим на хранене

Почти всички заболявания в човешкия организъм започват от болестите на черния дроб . Имат един и същ произход и са тясно свързани една с друга.
ЦИРОЗА, ЧРЕВНИ БОЛЕСТИ, БОЛЕСТИ НА БЪБРЕЦИТЕ, НА ПИКОЧНИЯ МЕХУР, ЖЛЪЧКА, КАМЪНИ: Бъбречнокаменна и жлъчнокаменна, ДИАБЕТ - захарна болест, НАПИКАВАНЕ, ПСОРИАЗИС, КИСТИ, МИОМА, ТУМОРИ, АЛЕРГИИ, АСТМА, други.
Общо положение: Методът за лечебното Както всички останали, и тези заболявания са по причина, както вече споменахме, на облагане с болестни, чужди на организма вещества. Тук спадат и образуването на зловонни газове, кожни лишеи, потене на краката, разстройство и запек. Лекуването започва с посочените диети и процедури, свързани с водолечение, точков масаж, аурикотерапия, релаксация, като постепенно се преминава и към соколечение, заедно със захранването.Останалото
ЗАПОЧНЕТЕ непременно със шестдневна пречистваща диета!

При заболял черен дроб или лечение вследствие хепатит:
Пие се 2-3 пъти дневно по 3-4 лъжици чай от салвия (градински чай): или плавун: 1 ч.л. билка в 200 мл вода, запарка 3 минути.
Коремни бани с отвара от салвия: 200 г листа се накисват в студена вода, киснат цяла нощ, сутринта водата кипва, затоплената отвара се прецежда, и се прибавя към водата във ваната. Когато се пие отвара от плавун - ползва се същата билка за баните.
Пие се още пелинова отвара: 1 ч.л. пелин се залива в 300 мл вряла вода, кисне 1 час, прецежда се. Пие се по 1 кафяна чашка 2 пъти дневно 30 мин. преди ядене.
Всяка седмица се правят по две-три горни обливания или кратко обливане. Нощем след затопляне в завивките, ставате, обливате гърба със студена вода, отново завиване, затопляне, заспиване.

Правите и останалите процедури за лечение на черния дроб.

При цироза на черния дроб:
Причината е пряк резултат от дисбаланс в черния дроб от претоварване с храна, богата на нишесте, особено бяло брашно, от което се втвърдяват тъканите на черния дроб, злоупотреба с ядене на месо, и пиене на алкохол, особено концентрати, бира, преболедувай хепатит и др.
Соколечение: Освен горните общи за чернодробни заболявания предписания се пие:
- Сок от моркови - колкото желае организма;
- Сок от червено цвекло -100 мл дневно;
- Сок от моркови 30 мл; сок от спанак 20 мл - смес;
- Сок от моркови - 30 мл, сок цвекло - 9 мл, сок краставица - 9
мл.
Рецепта от народната медицина: 1 суп.л. майчино мляко, размесено с 1 с.л. бяло брашно се пие сутрин на гладно и вечер също преди ядене.

При цироза или остър и хроничен хепатит:

Бял трън - 1 чаена лъж. плодосемки запарка в 400 мл кипяща вода, кисне 1 час. Пие се по 1 кафяна чашка 3 пъти дневно преди ядене.
Жълт смил 1 с.л. в 400 мл вряла вода, запарка, кисне 1 час. Пие се по 1 кафяна чашка 3 пъти дневно преди ядене.
При запек се прави компрес с мокър чаршаф със студена вода върху корема, сменя се през 5-10 минути, до нормализиране на състоянието. Сок от 1-2 сурови картофа сутрин на гладно или чай от зърнастец кора или сена, или леноно семе.
За по-бързо лечение на чернодробните заболявания, може освен това лечение, да потърсите помощ от биоенерготерапевт, за хармонизиране енергетичния обмен на черния дроб и целия организъм; много добре заболяването се повлиява от рефлексотерапия, аурикотерапия, масажи. Но всичко трябва да е в единен лечебен комплекс според състоянието на организма, непременно с релаксация. Това е само началото на лечението.
По време на лечението, а и след това, не се пие алкохол, яде се без възбудна вегетарианска храна. Не яжте гроздови плодове, банани, пъпеш, диня - след консумация се яде 1 лъжичка захар, за изчистване утайките от черния дроб. В никакъв случай не се яде пчелен мед и пчелни продукти, както месо, мляко и млечни продукти, яйца.
Много е важно да се прави лечебна релаксация според описания тук метод, а още по-ефикасно е да се снабдите с аудиокасетата ни, за лечебна релаксация. За продължение на лечението след пречистващата диета и горепосочените процедури е нужно сериозно лечение от специалист - природолечител за регенериране на чернодробна тъкан. Лечението се провежда строго индивидуално според състоянието на конкретния организъм.


махмурлук.ком

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics