ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 4 ноември 2009 г.

Лечение на хемороиди

При външни хемероиди се употребяват свещички с болкоуспокояващо и смекчаващо действие. Може да се осъществи и оперативно отстраняване на външните възпалени хемороидални възли. В последно време се използват т. нар. склерозиращи медикаменти за вътрешни хемороиди: с помощта на разтвор хемороидите се умъртвяват и свиват.
Изброените методи на лечение облекчават само временно болките и затруднената функция на дебелото черво. Много пациенти, подложили се например на оперативна интервенция, се оплакват, че затрудненията с изхождането и болките се изявяват отново 1-2 години след намесата.

Успешно отстраняване на хемороидите може да се наблюдава само след отстраняване на първопричините, които ще споменем още веднъж: замърсено дебело черво вследствие на неправилно хранене, липса на достатъчно движение, липса на течности.Очистване. Правилното и гарантирано лечение на хемороидите започва с очистване на дебелото черво. То е същото като при Лениви черва /запек/. Може да се допълни само, че уринотерапията дава тук изключителни резултати. Освен чрез уринови клизми хемороидите се повлияват успешно чрез вкарване в ануса на тампони от памук, напоени с олио или със зехтин и преварена урина, които престояват там през цялата нощ.
Заедно с очистването на дебелото черво е нужно да се спазва стриктна хигиена. След отиване по голяма нужда анусът трябва да се почиства не с тоалетна хартия, а с топла вода и сапун. Подсушава се и се намазна с подходящ мехлем или зехтин.

Диета. Необходимо е да се премине към природосъобразно хранене, което предполага да се изключат храните, предизвикващи ферментация на дебелото черво. Такива храни причиняват натрупване на токсини и венозен застой в корема. Това ще рече да се предпочетат естествените храни - сурови /на салата/ зеленчуци, плодове и прясно изстискани сокове от тях, зърнени храни /овесени ядки, царевица, жито, качамак/, сурови ядки, ръженопшеничен или пълнозърнест хляб /но не бял/, кисело мляко, обезсолено сирене, извара. Храната не бива да бъде пържена, престояла, консервирана. Необходимо е да се ограничат захарта и захарните изделия /да се заменят с пчелен мед/, солта, лютото, киселото. Алкохолът, тютюнът, кафето, газираните напитки трябва да се спрат.

На ден трябва да се поема около 1,5-2 л вода, изпита на малки глътки през целия ден.
Фитотерапия. С благотворен ефект се прилагат чайовете от бял равнец или жълт кантарион /1 чаена лъжичка от билката се залива с 250 гр вряща вода, престоява 5 мин и се прецежда. Запарката може да се подслади с мед./ Много добре се отразява и всекидневното подмиване с отвара от смрадлика.

Ето още една ефикасна рецепта срещу хемороиди. Взима се ментол - 2,5 гр, анестезин - 1,5 гр, новокаин - 1,5 гр, и 100 мл чист спирт /96 градуса/. Съставките се смесват и се разбъркват добре. С памук, намокрен в сместа и леко изстискан, се маже болното място два пъти на ден - сутрин и вечер. Може да се почувства краткотрайно парене. Не бива това да причинява страх, тъй като това показва, че препаратът има действие.
Хемороидите могат да имат голяма давност, но това не изключва възможността те да бъдат отстранени по естествен път. Природата може да възстанови равновесието при правилно изпълнение на пречистващите процедури и чрез водене на природосъобразен начин на живот. Наличието на желание за оздравяване и точно фиксиран план на лечение с природни средства могат да направят чудеса с болния организъм.

дарцентър.ком

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics