ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

петък, 27 ноември 2009 г.

Хепатоцеребрална дистрофия се повлиява добре от правилното хранене

Болестта на Уилсън-Коновалов се нарича още хепатоцеребрална дистрофия. Свързана е с нарушена обмяна на медта. Постепенно се уврежда черният дроб, появява се цироза. Засяга се и нервната система, появяват се нарушения в главния и гръбначния мозък. Най-често това е наследствено заболяване, което се проявява в детска или младежка възраст - от 10 до 25 години. В черния дроб, мозъка, роговицата, бъбреците и други органи се натрупва мед и ги отравя.
Първите признаци на болестта най-често са свързани с увреждане на черния дроб.
Някои продукти като черен дроб, риба, гъби, какао и шоколад съдържат много мед. Затова не трябва да ги употребява. Храната трябва да лекува в случая. Нека всеки ден започва с чаша горещ чай, най-добре да бъде зелен или билков. Подходящ е чаят от лайка и мащерка. След ядене е полезно шипков чай или от бял равнец.
На обяд е полезно да яде салата от зеленчуци и плодове - цвекло, моркови и боровинки. Нека набляга на бяло кокоше месо с гарнитура от зеленчуци. След обяд трябва да приема по 2 диуретични таблетки. А също и обезмаслена извара, сини сливи, плодове и непременно чаша горещ чай. Вечер - пресни или варени зеленчуци.
Накрая, въпреки че болестта е генетична, винаги има правилно работещи клетки, които позволяват на човек да живее нормално.


блиц.бг

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics