ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

събота, 27 септември 2008 г.

Как да сте сигурни, че бебето ви страда от диария?

Ако понякога се случва бебето ви да изхожда редки изпражнения, това все още не е причина да се тревожите, че то страда от диария. В случай обаче, че настъпи рязка промяна в обичайното състояние на бебето и то започне да се изхожда по-често от обикновено, изпражненията му са редки и много по-воднисти, тогава вероятно се касае за диария.

Новородените обикновено се изхождат до десет пъти на ден, докато малко по-големите бебета - по няколко пъти на ден или пък веднъж или два пъти седмично. При всяко бебе това е различно и майката е тази, която трябва да знае точно каква е нормалната честота за нейното бебе.

Нормалните изпражнения при кърмачетата, които все още не са преминали на твърда храна, обичайно са жълтеникави, меки или течни. Много родители казват, че ранните изпражнения миришат на млечна суроватка. Тъй като изпражненията на бебето могат да променят консистенцията си в зависимост от приетата кърма, майката лесно може да разбере по мириса, ако нещо не е наред. Изкуствено хранените бебета обикновено се изхождат веднъж или няколко пъти на ден и изпражненията им са жълти или жълтокафяви на цвят, имат по-гъста консистенция и миришат малко.

Когато бебето започне да яде и твърда храна, изпражненията му ще станат по-твърди и ще променят консистенцията си, ще започнат също и да миришат повече от преди. Ако твърдите изпражнения започнат да се разводняват отново това може и да е сигнал за диария. Тя понякога е придружена със силна и неприятна миризма.

Докато тежките форми на диария не могат да не бъдат забелязани дори и от най-небрежните родители, то в много голяма част от останалите по-леки случаи болестта преминава труднозабележимо и не представлява сериозна опасност за здравето на детето, освен ако не се стигне до дехидратация. Ако бебето няма някакво друго заболяване и приема много течности, диарията вероятно ще отшуми за няколко дена.


предайнататък.бг

От живота ...

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Врати

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics